maanantai 10. syyskuuta 2012

Kotitöitä, jumppaa, linjaa ja uintia

Viikonloppu on mennyt reippaasti kotitöiden parissa ja Ruun kanssa ollaan kunnostauduttu vähän treenirintamallakin.

Lauantaina tehtiin lenkin yhteydessä pellolla linjaa niin, että Ruun tuli ylittää pienet ojat. Etäisyydet tosi tosi lyhyet ja damit heti metrin päässä ojan toisella puolella. Ei targetteja. Toinen dami oli metsän reunassa korkeassa heinikossa. Tähän kaksi lähetystä, ensimmäisellä Ruu meni vinoon. Toinen dami oli toisella pellolla, korkeaa ja kuivaa heinikkoa/kasvustoa. Tämä meni kerralla oikein!

Lisäksi tein sille pellon pitkälle reunalle linjan, tarkoitus oli salaa heittää dami, mutta Ruu näki sen. Heitin sitten salaa toisen damin linjan puoli väliin, joka poimittiin ensin. Pitiköhän lähettää kahteen otteeseen, eka taisi mennä taas vika suuntaan? Seuraava ongelma oli ylittää se ensimmäisen damin kohta. Yritin ohjata, mutta päädyin lopulta kutsumaan koiran kokonaan takaisin. Uusinnalla eteni paremmin, mutta hakeutui reunaan ja meinasi alkaa etsimään ojasta. Pysäytin, ohjasin taakse. Tämä muistaakseni kahteen kertaan, mutta hienosti Pikkumusta lähti jatkamaan matkaa ja päätyi lopulta damille.

Lopuksi käytiin vähän uimassa ja hakemassa dameja laiturin molemmin puolin. Suoria markkeerauksia, sitten linjoja niin, että heitin damin toiseen suuntaan, kun Ruu oli palauttamassa toista. Ja lopulta niin, ettei se nähnyt ollenkaan heittoa. Hienot linjat! Hyvin eteni, jopa umpi kaislikkoonkin!

---

Eilen sunnuntaina oli aamusta jumppa molempien tyttöjen kanssa, kummallakin omat harjoitukset. Ruun kanssa takapää jumppaa ja tavoitteena kiertää peruuttamalla minun ympäri. Tätä ollaan treenattu vain kahdesti aiemmin, joista sitä ekaa treeniä en oikeastaan edes laske mukaan. Se oli niin epäonnistunut eikä sujunut sinne päinkään. =D Viikko sitten treenattiin toiseen kertaan, jolloin sain vaivoin Ruuppaa edes joten kuten minun toiselle sivulle. Ja nyt tällä kolmannella treenillä tulos on tämä!!!! Iituhan osaa tämän, molempiin suuntiin. Seuraavaksi Ruuppa saa opetella sen toisenkin suunnan. =)

Nyt sain videonkin tänne!



Jumpan jälkeen ahkeroitiin tunti tolkulla pihalla kotitöitä. Tytötkin kunnostautuivat kantamalla halon kerrallaan liiteriin. Vielä taidetaan tarvita puita lisää. Kotitöiden tiimellyksessä unohdin totaalisesti iltapäivän toko-treenit! Ohhoh... Oli pakko huilata välissä, mutta sain sitten vielä inspiraation, ja käytiin nomeilemassa. Pellolla linjaa kera kymmenen damin.

Eka linja pellolta harvaan ja helppoon kuusikkoon. Toinen kuusikosta pellolle ja kolmas taas pellolta kuusikkoon. Jokaisella linjalla kaksi damia. Etäisyydet taas tosi lyhyet, paitsi kuusikosta pellolle oleva targetti oli näkyvissä ja siksi kauempana. Kuusikossa olleet targetit oli lappeeltaan kokonaan ja huonosti nähtävillä.

Vaikein oli kakkos linja kuusikosta pellolle. Esteenä oli tiheä ja puuhkea heinikko ja läpäistyään sen Ruu jäi siihen pellon reunaan haistelemaan, otin takaisin. Toisella eteni reilusti pellolle, lähti etenemään loivasti oikealle vinoon, mutta sai siitä pian jo targetin näkyviin.

Pellolta kuusikkoon olevien linjojen kanssa oli ainoat ongelmat edetä toisesta maastosta toiseen suoraviivaisesti. Ruu tahtoo etsiä parempaa reittiä, sillä maastojen välissä oli korkeaa heinää ja kasvustoa, joka piti läpäistä. Eka linja meni vain yhdellä uusinnalla, kolmannen linjan kanssa väänsin kättä juurikin siksi, että Ruu meinasi poiketa metsään vasemman kautta.

Näiden jälkeen mentiin toiseen paikkaan, jossa piti ylittää isompi ja syvempi ja enemmän puskainen oja, jonka jälkeen piti edetä koko sänkipellon yli reunassa olevalle targetille, jossa kolme damia. Targetti näkyi selvästi. Pellon leveys oli aika normi...mitä se lyhyt sivu yleensä on? Joitakin kymmeniä metrejä... Linja kulki yhden pyöröpaalin ja "puhelin pylvään" välistä ja nousi loivasti yläviistoon. Haastava tehtävä. Ruu lähti tosi hyvin, rohkeasti ojaan ja siitä yli. Poikitti oikealle pylvään oikealle puolelle. Yritin ohjata, mutta koira ei suostunut istumaan ja jumiutui. Hemmetin istumisongelma. Kävin sitten istuttamassa Ruun ihan läheltä, tehtiin yksi istuminen yksinään, josta palkkasin. Tultiin yhtämatkaa takaisin alkuun ja otettiin uusiksi. Hyvä lähtö, mutta jälleen suunta oikealle viistoon. En tiedä, väistikö Ruu pellon muotoja, oli aika savista ja isot traktorin urat ja jäljet. Aloin taas ohjaamaan ja tällä kertaa minulla oli oikein kuuliainen pieni noutaja! Hyvin kuulolla, hyvää yritystä! Lopulta sain ohjattua Ruun targetille, pylvään ja paalin välistä, jei! =) Sama uusiksi, ihan hyvä suoritus.

Tässä välissä tehtiin heinäpellolla sokkona linja, reunassa ja pellon pitkän sivun suuntaisesti. Ruu lähti ensin vinoon, otin takaisin. Tokalla Ruu eteni hirmu hienosti, suoraan eteenpäin, pysähtyi pillistä etsimään. Oli vähän ihmeissään, kun ei ollut targettia..."ai tästä pitäisi etsiä"...mutta niin vain löytyi dami. Hieno!!! Isot kehut.

Viimeiseksi vielä se kolmas dami ojan toiselta puolelta. Lähetin eri kohdasta, nyt niin, että linjasta tuli vähän viisto pellon linjoihin nähden, mutta edelleen pyöröpaalin ja pylvään välistä. Hyvin eteni ojan yli, mutta lähti heti taas sinne hemmetin oikealle. Yritti varmaan vanhoille hajujäljille. Otin takaisin. Uusinnalla eteni tosi paljon paremmin suoraan, aavistuksen lopussa oikealle, kunnes hoksasi taas targetin

Koska sain koiran saviseksi, käytiin taas uimassa ja dameja hakemassa vedestä. Muutamat sokko linjat kaislikkoon, tosi tosi hyvä!

Hyvin Ruu työsti, hyvin kesti lähtöjen uusintoja, vaikka meinasikin kuumua. Kai täytyy olla tarkempi taas siitä, että Ruu lähtee tasan siihen suuntaan, mihin on tarkoitus? Sokkolinjojakin täytyy tehdä sille enemmän, jotta se usko edetä eteenpäin vahvistuisi. Hankalaa ja niin vaikeaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti