tiistai 21. elokuuta 2012

Ahkerana!


Sain avustajia, joten nyt on treenattu oikein ahkerasti niitä "oikeita töitä". Sisko ja äiti tulivat yökylään viime sunnuntaina, joten Ansku-Bansku sai sitten heti lähteä avustajaksi. Pellolla linjaa ja markkeerauksia taas niin, että markkeerauksista osa heitettiin metsään. Linjoja oli kaksi, toinen pellon reunassa, jonne lähetys viistosti vasemmalle. Toinen suoraan eteenpäin pellon suuntaisesti, targetti oli vain tosi kaukana ja pellon ”omat linjat” vaikeuttivat etenemistä.

Olisi pitänyt ensin ottaa yksi pelkkä markkeeraus metsään, sillä Ruu ei linjan jälkeen sitä löytänyt. Olimme kauempana metsästä, heitto jäi vahingossa tosi matalaksi ja luulen, että Ruu ei nähnyt sitä kunnolla. Linja viistosti vasemmalle meni hyvin. Uusittu heitto metsään löytyi pienen hakemisen jälkeen.

Sitten väännettiin rautalangasta. Markkeerauksen jälkeen lähetin suoralle linjalle. Ruu juoksi about puoliväliin, jonka jälkeen kaartoi pahasti vasemmalle, olisi varmaan päätynyt sille toiselle targetille. Yritin ohjata taakse jne., mutta ei mene läpi. Kutsun pois ja lähetän uudestaan, samaa säätöä. Menen tosi lähelle, säädetään vähän, mutta lopulta saan Ruun kääntymään taakse ja se löytää kohteen. Olipas vaikea, tämä piti tosissaan vääntää rautalangasta. Markkeeraus löytyi vielä ihan kivasti tämän jälkeen! Se oli hyvä! =)

Sama treeni jatkuu, markkeeraus + linja viistosti vasemmalle + markkeeraus ja linja kauas eteen. Ok!
Lopuksi tein vielä linjaa ilman markkeerauksia. Ansku laittoi salaa suoran linjan keskelle pienen damin, jolle Ruun pysäytin. Säätöä tuli vähän lähipillistä, mutta ennen kaikkea siitä, että pillitin koiran ollessa väärässä paikassa. Dami löytyi hyvin 10m edempänä, eli nyt oli ohjaajalla hahmotus ongelma. Sama uudestaan, nyt olin itse kartalla ja pystyin ohjaamaan koiraakin kauempaa, hyvin stoppasi ja löysi damin!

Sitten eteen, pysäytys ja ohjaus vasemmalle. Meni liikaa eteen, joten kutsuin vähän takaisin ja stop. Tämä hyvin! Sitten ohjaus vasemmalle, epävarmuutta, eteni vähän matkaa, käskytin uudestaan, jolla koira löysi perille saakka. Viimeinen vielä pysähdyspisteiden yli kauimmaiselle targetille, hieman hidasteli, mutta jatkoi matkaa. Hyvä hyvä.

---

Ansku-Bansku jatkoi matkaan etelään, joten eilen maanantaina äiti sai sitten tulla avustajaksi, mentiin toiselle lähipellolle. Tein pitkän linjan pellon reunaan ja ihan päätyyn, joten targetti piiloutui sinne ja tuli näkyviin varmaan vasta ihan 10-15m etäisyydeltä. Toinen linja pellon keskellä olevan ison metsäsaarekkeen reunaan, lähetyspaikasta viistosti vasemmalle. 

Markkeerausheitot oli mielenkiintoisia, ainakin koira ja ohjaaja joutuivat keskittymään, sillä dami ei välttämättä lentänyt aina oletettuun suuntaan. Heittäjällekin olisi varmaan hankittava kypärä lisävarusteeksi. =P

Vaikeat heitot haetutin heti, muuten lähetin Ruuppaa linjalle ennen markkeerauksen hakua. Pitkät linjat pellon reunassa menivät tosi hyvin kaikki, vaikka targettia ei näkynytkään! Sen sijaan viisto linja vasemmalle takkusi alkuun, otin pari lähetystä takaisin, sillä halusin linjasta suoremman. Kolmannella lähetyksellä sainkin sen mitä halusin. Targetti periaatteessa näkyi, mutta ei kovinkaan hyvin. Tai ehkä se oli vaikeasti nähtävissä, kun on metsä taustalla. Markkeeraukset löytyivät aika hyvin. Vaikeita ovat heitot, jotka jäävät erittäin lähelle itse heittäjää. Yhden kohdalla pyysin äitiä hieman auttamaan Ruuppaa, vaikka se ihan oikeilla ajatuksilla etsikin. Pääsääntöisesti markkeeraukset löytyivät hyvin, kunhan vain joku malttoi keskittyä. Ruu löysi upeasti jopa kaksoismarkkeeraukset, vaikka teki linjan ensin. Hieno pieni! 

Lopuksi vielä pitkän linjan keskelle salaa pikku dami. Tämä on kyllä vaikea, pitäisi tehdä enemmän lähipillin treeniä. Olisiko Ruu yhdistänyt lähipillin vahvasti targettiin ja kun sitä ei ole, ei Ruun mielestä voi damiakaan löytyä. Eli vähän säätöä, mutta löytyi se sitten sieltä. Uusinta meni aivan nappiin! Viimeinen linja taas perille saakka, mutta Ruu jämähtikin piilotettujen damien kohdalle. Pysäytin sen, lähetin taakse, mutta Ruu jatkoi paikallaan etsimistä. Pysäytin uudestaan ja lähetin taakse, jolloin Ruu pyörähti nätisti ympäri ja jatkoi linjan päätyyn! Hienosti! Olin kuitenkin etäällä lähettämässä! Hyvä hyvä!!!

---

Tänään sitten reenattiin vähän metsässä. Helppo kangasmaasto. Tein pari linjaa, pidempi n. 60m, lyhyempi 30m, molempiin kaksi damia. Ensin kuitenkin markkeerauksia, jotka meni tosi hyvin! Ensin ykköset molempiin suuntiin. Vasen oli vaikeampi, sillä maasto nousi hieman ylöspäin ja dami tippui sinne "näkymättömiin". Ensimmäistä vasemmalle tullutta heittoa Ruu joutui hakemaan, sen jälkeen se teki töitä kerrassaan moitteettomasti! 

Ykkösten jälkeen uusi heitto oikealle, mutta käytiin tekemässä se pidempi linja eri paikassa toisessa suunnassa. Parit lähetykset otin takaisin, jonka jälkeen sain Ruun menemään suoraan. Markkeeraus löytyi ilman ongelmia!! Uusi heitto vasemmalle, lyhyempi linja, markkeerauksen noutaminen. Bueno!

Sitten kaksoismarkkeeraus, molemmat löytyi heti. Uusi kakkonen, pidempi linja, markkeerausten nouto ja ne löytyi HETI! Vau! Viimeiseksi vielä lyhyt linja, ei ongelmia.

Mentiin seuraavaksi rantaan, jossa parit helpot markkeeraukset kaislikkoon. Heitot jäi lyhyiksi ja olivat helposti nähtävillä siinä rannan tuntumassa. Sitten vaikeutin vähän ja vein Ruun puun taakse piiloon niin, että se kuuli muttei nähnyt uutta heittoa. Tein sille parit linjat kaislikkoon, yhden helposti rannalta ja kaksi metsän puolelta niin, että rantaan oli kolme metriä, hiekalle ja siitä veteen uimaan. Kaikki menivät hienosti!

Lopuksi lenkkeiltiin laiturille, josta parit hypyt heittojen perään ja pari linja lähetystä dameille jotka heitin, kun Ruu oli palauttamassa edellistä. Hyvin meni! =)

Jotenki huomasi kolmen päivän treeniputkessa sen, että pientä ajatustyötä tuntui Ruu koko ajan tekevän ja se vaikutti petraavan suorituksiaan aina seuraavana päivänä. Ai miten niin pitäis treenata ahkerammin jos aikoo joskus tuloksiakin tehdä? ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti