lauantai 25. elokuuta 2012

Voihan hirvikärpäset!

Yh! Löydettiin tosi tosi tosi kiva pikku nomeilu paikka, jossa olisi ollut pieni lampi, sammal suota, vähän heinikkoa ja loistavat mahkut markkeerauksille ja linjoille. Mutta...siellä asuu näitä ällötyksiä! Nyt on koetuksella, viitsiikö sinne ehdoin tahdoin hakeutua toistamiseen?

Nyt teimme siis linjaa, kaksi targettia. Toiselle pääsi koko ajan maatapitkin, toiselle piti uida lamparetta pätkä. Targetit oli aika kapealla kulmalla toisiinsa nähden, mutta se ei tuottanut ongelmia. Molemmilla targeteilla kolme damia.

Ensin kuivan maan kohteelle. Matkaa n. 60-70m, matkalla siis heinää ja targetti oli metsän puolella kaatuneen puun nostaman juurien/maan luona. Ei viiva suora linja, mutta Ruu eteni koko ajan haluttuun suuntaan. Vähän ennen kohdetta se jäi hirveästi haistelemaan ilmaa ja toisen targetin suuntaan, ilmeisesti tuuli kävi sieltä. Sain sen kuitenkin jatkamaan kohteelle oikein kivasti! MUTTA! Neiti oli sitä mieltä, että ei täällä ole dameja! Meinasi siis lähteä haahuilemaan ja ohittaa tyystin pillityskäskyn. Prkl sanoin minä ja ohjasin tiukemmin etsimään. Ja löytyihän sieltä! Tehtiin vielä toinen samaan paikkaan ja meinasi TAAS haahuilla! Ei niin paljon, mutta kuitenkin. Mikälie oli vaikeutena nyt tässä?

Sitten toiselle kohteelle. Menin aika lähelle lampareen reunaa, mutta Ruu meinasi karata rantaa pitkin, joten otin takaisin ja uusittiin. Nyt meni veteen, ui hyvin, harhautui vasemmalle vaikka jatkoikin suht oikeaan suuntaan. Ei hakeutunut jostain syystä vastarannalle vaan lähti palaamaan takaisin. Menin rantaan vastaan ja käytännössä en antanut Ruun nousta vedestä. Lähetin sen siitä lennosta uudestaan ja nyt meni niin hienosti vastarannalle! Targetti oli kahden metrin päässä ja hyvin näkyvillä. Ruu meinaa eksyä oikealle, ohjaan vasemmalle. Ruu meinaa tulla takaisin, kiellän napakasti, lähetän sen eteen taakselähetyksenä ja se menee targetille kuin olisi koko ajan tiennyt sen olevan siinä!? Sieltä dami. Uusinta oli oikein hyvä!

Sitten viimeinen kuivan maan targetilta. Dami oli sen juurakon/maakasan laella ja olipas se vaikea. Sain kyllä pillittää jonkin aikaa ennen kuin dami löytyi. Vähän Ruu harhautuikin, kyseli minulta katseellaan mahdollisia muita ohjeita, mutta pysyi suurin piirtein alueella. Kerran taisin sen pysäyttää ja käskeä takaisin etsimään, ja niinhän se sieltä löytyi.

Viimeinen veden yli oli ihan jees, vähän otti oikealle rantaviivalla ennen veteen menoa, mutta en puuttunut siihen nyt. Otin nimittäin vähän etäisyyttä rantaan, mutta varmuutta lähteä veteen siitä paikasta missä tullaan rantaan voisi rakentaa lähempää. No, ensi kerralla sitten. =P

Oikein hyvä pieni treeni, mutta kotona oli vähemmän ihanaa löytää saunassa iholta parit hirvikärpäset mönkimästä. Hupparin hupusta löysin kaksi kuollutta. Yh!!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti