perjantai 24. elokuuta 2012

Toko kokeisiin kolme viikkoa...

Ollaan me koko ajan tokoakin vähän tehty, lähinnä opeteltu istumaan ja viritelty luoksetuloa. Nyt sitten heräsin siihen todellisuuteen, että ne kisat todellakin lähestyy. Niihin on jo ilmoitettu ja luokkana avoin, jotta tarttis varmaan aktivoitua nyt saamaan se avoinluokka edes jonkinlaiseen kisakuntoon. Treenattiin siis omalla kisaporukalla Vihtavuoressa.

Ruulle tein ensin kierron avulla luoksetulon stoppia. Pallo on palkkana, eli käsimerkkiä yritän jalostaa seisomisen käskyksi. Ruu on jo hajulla asiasta, mutta en ole varma onko käsimerkki se toimivin tapa?

Huilin jälkeen Riikka naksutteli meille istumisista, eli siihen haettiin nopeutta. Ruun istuma-asento, tekniikka ja tapa on kokonaisuudessaan jotenkin hassu...ainakin treenikaverit sitä hämmästelee. Itse olen varmaan sokeutunut jo koko asialle, kun näen sitä paljon enemmän. Ehkä se on vain pienen noutajan tapa ja sillä sipuli, ei se peremmälle tunnu istuvan vaikka yrittäisi. Nopeutta vain saisi olla enemmän!

Parit liikkeet liikkuroituna ja ilman palkkaa. Täytyy alkaa jalostamaan sitä palkkaa kehän ulkopuolelle. Kotona iltaruualla tuntuu toimivan tosi hyvin se, että liikkeen jälkeen on tultava vielä sivulle perusasentoon ja siitä saa joko luvan lähteä syömään tai tehdään uusi liike. Ruulla on kotona oikein kiire sivulle! Mutta nyt kentällä oli vähän hidas, mutta namitkin oli tosi huonot... Liikkurointi tuo myös jotain painetta meidän tekemiseen, täytyy sitäkin tehdä paljon, että turrutaan molemmat ja lakataan jännittämästä. Eka setti taisi olla seuruu ja maihin, ihan hyvää menoa! Sitten seisominen ja nouto. Noudossa täytyy treenata erikseen luovutuksia. Ruun mielestä on kamalan työlästä tulla sivulle luovuttamaan, kun sen voisi näppärämmin antaa edestä niin kuin nome puolella...=)

Tunnari kertaalleen. Liikkurointi tehdään vielä hyvin eleettömästi ja hiljaisesti, se tuntuu tuottavan suoritukseen paineita. Hyvä haistelu ja oma palautui hienosti.

Paikkamakuuta tehtiin parissa setissä. Eka ihan perusmakuu, oikein hyvä. Kurkin piilosta välillä, hyvin tuo makasi. Toisessa setissä harjoteltiin ensin pari kertaa paikalla istumista, olin näkyvillä ja toisella kertaa piilossa. Ei vielä pitkää aikaa, hyvin meni! Makuu meni myös hienosti, ainoa erehdys tuli, kun teimme tarkoituksella niin, että viereinen koirakko vapautettiin palkalle. Seisoin lähellä ja olin näkyvillä. Niinalla oli niin osuva ääni ja vapautuskäsky, että Pikkumusta lähti myös rivistä varmana siitä, että minä olisin sille luvan antanut. Palautin Ruun paikoilleen ja otettiin sama häiriö vielä uudestaan. Nyt oli kuin tatti paikoillaan. =)

Lopuksi tein parit luoksetulot niin, että heitin pallon palkkana. Sitten kokeilin ilman palloa ja stoppi oli itseasiassa tosi hyvä! Viimeinen vielä suoralla palkalla. Pikkuhiljaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti